srijeda, 8. srpnja 2015.

PRILOG OD TIKVICA I KROMPIRA AL ODLIČAN I KAO LAGANI RUČAK U TOPLIM DANIMA


Odličan prilog.

Sastojci

    3 veća krumpira
    1 velika tikvica
    1 glavica crvenog luka
    1 velika mrkva
    1,5-2 dl vrhnja za kuhanje
    sol
    papar
    prstohvat sušenog ružmarina

    prstohvat majčine dušice
    3-4 žlice ribanog parmezana
    maslinovo ulje













Priprema

    Krumpir u ljusci skuhati, ne do kraja. Oguliti i izrezati na ploške.
    Tikvice i mrkvu izrezati na kolutiće, luk na listiće.
    2.
    Crveni luk zažutiti na ugrijanom maslinovom ulju, pa kad počne dobivati boju, dodati mrkvu i pirjati dok i mrkva malo ne uvene. Proces ubrzati tako da dodamo malo soli.
    3.
    Vatrostalnu posudu promjera 22 cm, ili neki drugi oblik, namazati maslinovim uljem. Radi lakšeg slaganja povrća, posudu staviti pod 45", pa početi slaganje od dijela koji leži na podlozi.
    Slagati gusto red krumpira - tikvica - mrkve sa lukom...i tako naizmjenično dok se sve ne utroši.

    4.
    Po vrhu posoliti, popapriti, posuti s malo sušenog ružmarina i timijana (majčine dušice), ribanim parmezanom i politi vrhnjem za kuhanje.
    Staviti u pećnicu ugrijanu na 200"C i zapeći 30-tak minuta.
    5.
    Povrće se može slagati i slojevito, jedno preko drugog, jedino je ovako oku ljepše.












    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar