četvrtak, 9. srpnja 2015.

"Tops" tortica

Osvježavajuća slastica od mog omiljenog keksa.


Sastojci

    pola kg tops keksa
    200 g petit keksa
    2 kesice pudinga od čokolade
    8 supenih kašika šećera
    1 l mlijeka
    1 naranča
    1 limun
    100 g mliječne čokolade
    250 g putera
    5 supenih kašika šećera
    vrećica šlag pjene ili kreme








Priprema

    1.

    Skuhati puding u litri mlijeka, sa 8 kašika šećera. Dok je još vruć u njemu rastopiti čokoladu pa ostaviti da se ohladi.
    2.

    Tops izrezati na četvrtine, a petit keks izlomiti. Staviti sve u veću posudu.

   

    Puter pjenasto umutiti sa pet kašika šećera, te naribanom koricom limuna i naranče. Pomiješati ga sa ohlađenim pudingom i dobro izmiješati da se sjedini, najbolje mikserom.
    3.

    Kremu preliti preko keksova i dobro izmiješati, te smjesu izliti u kalup, poravnati i na kraju premazati umućenim šlagom. Prije služenja dobro ohladiti.













izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar