četvrtak, 9. srpnja 2015.

Ljetna torta s malinama

Kombinacija malina i mascarponea daju savršeni spoj za laganu, kremastu i osvježavajuću slasticu


Sastojci

    Kora
    300 g mljevenog keksa
    150 g maslaca

    Krema
    500 g mascarponea
    2 dl čvrstog jogurta
    2 dl vrhnja
    6 listića želatine
    150 g mljevenog šećera
    3 vanilin šećera
    500 g malina

    Preljev
    150 g malina
    1 preljev za tortu







Priprema

    1.

    Kora

    Maslac otopiti, pomiješati s mljevenim keksom i utisnuti u pripremljen kalup za pečenje promjera 28 cm. Koru peći na 160 ̊C

    10 minuta.
    2.

    Krema

    Navedene sastojke umutiti mikserom, dodati otopljenu želatinu. Na koru složiti maline, preliti kremom te ohladiti.
    3.

    Preljev

    150 g malina izmiksati štapnim miksrom i procijediti. Dodati vode koliko je potrebno da sa sokom od malina dosegne 2,5 dl.

    Prokuhati 1 minutu i preliti tortu.

   
                  







izvor : coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar